Szolgáltatásaink:
Forduljon hozzánk bizalommal!
Válassza ki szolgáltatásaink közül az Önnek legmegfelelőbbet.

Transzferár akták elkészítése

A romániai törvények szerint a kapcsolt felek közötti ügyleteket piaci áron kell megkötni, ugyanúgy, mintha független felek lennének. Ha a leányvállalatok közötti ügylet ára nem a piaci tartományba esik, akkor a nyereség ez esetben nem tükröződik megfelelően, ennek értelmében pedig az adók és illetékek nem kerülnek megfelelően kifizetésre.
A transzferárak révén az állam biztosítja, hogy az áruk/szolgáltatások/szellemi tulajdonjog csoporton belüli átruházásából származó nyereséget ott könyveljék el és adózzák, ahol azt megszerzik.
A transzferárak növelhetik a csoport által fizetett nyereséget az alacsony adókkal rendelkező joghatóságokban, vagy ellenkezőleg, csökkenthetik a nyereséget ott ahol magasabb az adózás.

Miért van szüksége Önnek a mi szolgáltatásainkra?

  • A román jogszabályok büntetik a dokumentumok benyújtásának elmulasztását vagy annak hiányos bemutatását.
  • Ezt a dokumentációt mindig frissíteni kell ha a piac vagy csoport szintjén változások történnek.
  • Legfeljebb 27 ezer RON büntetést kaphatnak azok a nagy adózó vállalatok, akik nem készítik el a transzferár dokumentációt, 17 ezer RON büntetést a közepesen adózó vállalatok, valamint 3500 RON büntetést a kis adófizető vállalatok.

A transzferár dokumentáció elkészítésének előnyei:

  • A transzferár dosszié előzetes elkészítésével azonosítani lehet az esetleges szabálytalanságokat és ezt követően korrekciókat lehet elvégezni az adóellenőrzés negatív hatásainak csökkentése érdekében.
  • A transzferár dosszié hasznos az M&A tranzakciók esetében is.
  • Vállalatunk a legfrissebb szabályozásoknak megfelelően készíti el az Ön vállalkozása számmára a transzferár dokumentációkat.